Geheime Missie

City escape game met app en meer

Over mij.

SANDRA - Dit ben ik, in het echte leven heet ik Susanne. Maar toen ik mocht deelnemen aan het programma I SPY van AvroTros was mijn alias Sandra en het leek me leuk haar een beetje te laten terugkomen in het spel van Geheime Missie. Sandra heeft je hulp nodig want er wordt een geheim agent vermist in Voorschoten.


Aan het programma deed ik mee omdat het een groot avontuur was. Omdat ik smul van Homeland, De Mol en the Blacklist. Misschien was ik niet de beste spion maar ik heb er intens van genoten. Net zoals ik geniet van goede escape rooms. Maar ook.... van het maken van spellen! Jaren geleden begon dat in Rotterdam en verhuisde mijn spel mee naar Leiden. Kleinschalig voor bedrijfsuitjes, familie feestjes en zo. Daar moest ik wel zelf bij zijn op locatie. Leuk maar niet altijd handig naast mijn baan. Dus borrelde het in mijn hoofd om een ander spel te maken. Met een app op je telefoon. Maar ook krijg je een pakketje thuisgestuurd. Omdat je ook echte codes wilt kraken.

En nu staat de eerste missie live. Een aantal test teams zijn op pad geweest in mei en juni en de feedback van de teams heb ik gebruikt om het spel verder te verbeteren. De enthousiaste reacties maken me blij en trots. De eerste missie heet Operatie Frontshots en speelt zich dus af in Voorschoten. Bestel het spel, ontvang het pakketje en de code voor de app en wanneer je het spel gaat spelen bepaal jij zelf.

Ondertussen droom ik alvast verder van het volgende spel. Wat zou een volgende mooie plaats zijn voor een missie?